نرم افزار آزاد آخرین مطالب آرشیو وبلاگ اکثر نرم افزارها و برنامه های مخرب، از قابلیت آوتوران (Autorun) ویندوز برای فعال کردن خودشون و اجرای خودکار خودشون روی سیستم ما استفاده می کنند. اگر دقت کرده باشید توی کول دیسک (CoolDisk) یا فلش مموری ها (Flash Memory) فایلی به نام autorun.inf دیده اید. اگر قابلیت آوتوران ویندوزتون فعال باشه، هنگامی که وارد ریشه درایو می شید، با استفاده از این فایل برنامه یا ویروس مخرب رو اجرا می کنه و مشکلاتی رو به وجود میاره که اغلب کسانی که از کول دیسک استفاده می کنند باهاش آشنایی دارند. اعمالی مثله مخفی کردن فایل، ایجاد پوشه های مزاحم و … در این آموزش پایگاه AD3 به راحتی می تونید یاد بگیرید که چگونه اجرای Autorun رو غیر فعال کنید و از خطر اجرای برنامه های مخرب روی ویندوز جلوگیری کنید.
خب برای اینکار پنجره Run رو باز کنید. میتونید از کلیدهای میانبر پنجره (Win+R) استفاده کنید و بعد متن gpedit.msc رو داخل کادر پنجره شبیه شکل زیر بنویسید و کلید اینتر (Enter) رو فشار بدهید تا پنجره Local Group Policy Editor باز بشه.
حالا طبق شکل زیر به ترتیب وارد قسمت های Computer Configuration سپس Administrative Templates سپس Windows Components شده و در نهایت گزینه AutoPlay Policies رو انتخاب کنید. در سمت راست یک سری خصوصات برای این قسمت مشاهده میشه که ما برای غیر فعال کردن آوتوران با گزینه اول یعنی Turn off Autoplay کار داریم. برای همین روی این گزینه راست کلیک کنید و طبق شکل زیر Edit رو انتخاب کنید. و در پنجره Turn off Autoplay که باز میشه مانند شکل تیک گزینه Enable رو بزنید. زیر همان قسمت در بخش :Turn off Autoplay on مطمئن بشید که گزینه All drives فعال هست. و سپس کلید Apply و OK رو بزنید. خب کار تمام شد. شما تونستید آوتوران رو در ویندوز 7 یا 8 غیر فعال کنید. با این کار از ورود ویروس های ناخودآگاه که به آوتوران معروف هستند در سیستمتون جلوگیری میکنید. روش های متفاوتی برای انجام این کار هست، از جمله استفاده از رجیستری ویندوز و همچنین نرم افزارهایی مثله Autorun Manager که دارای قابلیت های خوبی هستند و در نوشته های بعدی سعی میشه به اونها هم اشاره بشه. مشکلاتتون رو مطرح کنید. موفق باشید. موضوع مطلب : در این درس به بخش های باقیمانده در قسمت Visitors می پردازیم که شامل Behavior و Technology و Social و موبایل است.
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده می کنید، هر یک از این چهار بخش شامل زیرمجموعه هایی هستند که در ادامه این درس شما با کارکرد تک تک آنها آشنا می شوید.
Behavior
همانگونه که مشاهده می کنید بخش بالایی New vs Resturning را در درس های گذشته توضیح داده ایم و به همین دلیل در اینجا تنها به توضیح بخش پایین که نمودار پای در سمت راست آن به نمایش درآمده است، می پردازیم.
این بخش به صورت پیش فرض میزان بازدیدکنندگان جدید و بازگشته را نمایش می دهد که در درس «بازدیدها (Visitors)- بخش اول» به صورت مفصل تفاوت این دو را توضیح داده ایم. اما این بخش تنها به شما این نمودار را نمایش نمی دهد، بلکه شما می توانید با تغییر Secondary dimension که در بالای سمت چپ جدول قرار دارد، نوع داده ها را از حالت بازدیدکنندگان به وضعیت های دیگر مانند تکنولوژی که شامل مرورگر یا سیستم عامل مورد استفاده کاربران می شود تغییر دهید. برای درک بهتر به شما پیشنهاد می کنیم که با گزینه های مختلف آن بازی کنید تا نمودار پای را براساس اطلاعات مختلف مشاهده کنید. علاوه بر آن شما می توانید از تغییر گزینه View حالت های مختلف نمایش نمودار را انتخاب کنید، از نمودار پای که به صورت پیشفرض است تا نمودار ستونی و یا جدول براساس درصد. بر همین اساس همانگونه که در بالا گفته شد، به دلیل سادگی کار با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکز، شما می توانید به راحتی نمودارهای مختلف را براساس نیاز خود ایجاد کنید. اما شاید شما بخواهید بدانید که بازدیدکنندگان وب سایت شما چند مرتبه به وب سایت شما سر زده اند. برای آنکه این آمار و ارقام را بدست آورید، شما می توانید به بخش بعدی Behavior یعنی Frequency & Recency بروید. Frequency and Recency تصویر زیر آمار یک وبسایت را که تا کنون 4963 بازدیدکننده و 6739 بار صفحات آن نمایش داده شده است را نشان می دهد (اگر تفاوت این دو عدد را متوجه نمی شوید، شما را به خواندن مجدد درس «بازدیدها (Visitors)- بخش اول» دعوت می کنیم).
شما در این جدول که نمونه ای از جدول نمایش داده شده در بخش Frequency & Recency است، چهار ستون را مشاهده می کنید: - Count of Visits: این ستون به شما تعداد دفعات بازدید را نشان می دهد. به عنوان مثال عدد یک به معنای یک بار بازدید، عدد 2 به معنای 2 بار بازدید و عدد 9-14 به معنای 9 تا 14 بار بازدید است. - Visits: این ستون به شما تعداد بازدیدکنندگان را نشان می دهد. به عنوان مثال در جدول بالا تعداد 4671 بازدیدکننده تنها یک بار به بازدید این وبسایت آمده اند و تنها 1 نفر بین 51 تا 100 بار از این وب سایت بازدید کرده است. - Pageviews: این عدد همانگونه که بارها گفته شده است، تعداد دفعات صفحات نمایش داده شده را به شما نشان می دهد. به عنوان مثال 6296 بار از صفحات مختلف توسط بازدیدکنندگانی که تنها یک بار به این وب سایت مراجعه کرده اند، مشاهده شده است و بازدیدکنندگانی که بین 51 تا 100 بار به این وب سایت مراجعه کردهاند تنها 1 بار از صفحات مختلف بازدید کرده اند. - Percentage of total: این بخش نیز آمار و ارقام را براساس درصد تعداد دفعات نمایش صفحه و بازدیدکنندگان نشان می دهد. حالا اهمیت این جدول در چیست؟ نکته: اگر در زیر واژه Performance گزینه Count of Visits را انتخاب کنید، تعداد دفعات بازدید و اگر گزینه Days Since Last Visit را انتخاب کنید، تعداد روزهای بعد از آخرین بازدید، نمایش داده میشود؛ به عبارت دیگر این گزینه به شما این نکته را می گوید که چه تعداد از بازدیدکنندگان شما در چند روز اخیر از وب سایت شما بازدید کرده اند. به عنوان مثال عدد صفر نشان دهنده بازدیدکنندگان تازه شما هستند و هر چه مقدار این عدد بیشتر شود، تعداد بازدیدکنندگان بازگشته به وبسایت شما افزایش پیدا می کند. Engagement
در تصویر بالا که نمایی کلی از بخش Engagement است، شما می توانید هر یک از دو حالتی که در بالا به آن اشاره شد را تنها با یک کلیک مشاهده کنید. اگر می خواهید که مدت زمانی که بازدیدکنندگان شما در وب سایت مانده اند را مشاهده کنید، باید بر روی گزینه Visit Duration و اگر می خواهید که تعداد صفحاتی که در هر بار مراجعه از وب سایت را تماشا کرده اند بر روی Page Depth که در زیر عبارت Performance قرار دارد کلیک کنید. به عنوان مثال به جدول بالا دقت کنید؛ براساس آمار و ارقام نمایش داده شده در این جدول، حدود 70 درصد از بازدیدکنندگان تنها بین صفر تا 10 ثانیه در این وب سایت صبر کرده اند، این بدان معناست که وب سایت بالا از نظر بازدیدکنندگان دارای جذابیت نیست و بازدیدکنندگان آن با ورود به وب سایت و پس از حداکثر 10 ثانیه بر روی علامت ضربدر مرورگر خود کلیک می کنند و صفحه را می بندند! اما شاید شما علاقه داشته باشید که از وضعیت گشت و گذار بازدیدکنندگان وب سایت خود مطلع شوید و اینکه آنها در زمان بازدید از وب سایت شما چند صفحه را مرور می کنند. همانگونه که گفتیم، گوگل آنالیتیکز برای این علاقه شما راه حلی ساده اندیشیده است و شما می توانید با کلیک بر روی Page Depth به این آمار دست پیدا کنید.
جدول بالا نمونه ای از بخش Page Depth است که برای درک بهتر شاید بد نباشد که کمی در مورد آن توضیح دهیم. در ستون اول این جدول، تعداد صفحات مرور شده توسط بازدیدکنندگان وب سایت شما در یک بار بازدید به نمایش درآمده، در ستون دوم تعداد بازدیدکنندگان، در ستون سوم تعداد صفحات نمایش داده شد و در ستون آخر نیز درصد بازدیدکنندگان و تعداد صفحات نمایش داده شده مشخص است. به عنوان مثال 17 نفر از بازدیدکنندگان قبل از آنکه وب سایت به صورت کامل بالا بیاید، وب سایت را ترک کرده اند! یا بیش از 80 درصد از بازدیدکنندگان تنها یک صفحه در هر دفعه بازدید از وب سایت را تماشا کرده اند که این آمار مجددا تایید می کند که این وبسایت برای بازدیدکنندگان آنقدرها جذاب نیست که به مرور و گردش بیشتر در آن بپردازند. Technology Browser & OS
در این بخش همانگونه که گفتیم، شما می توانید وضعیت بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس پارامترهای مختلفی مشاهده کنید. در حالت پیشفرض شما وضعیت بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس مرورگری که استفاده می کنند، مشاهده می کنید. به عنوان مثال در جدول بالا حدود نیمی از بازدیدکنندگان از مرورگر اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) و بعد از آن از فایرفاکس (Firefox) استفاده می کنند. اما این تنها آماری نیست که شما می توانید از این بخش مشاهده کنید. در بالای سمت راست این جدول و در مقابل Viewing گزینه های مختلف هستند که به کمک هر یک می توانید نکات دیگری از بازدیدکنندگان خود را کشف کنید: - Operating System: به کمک این بخش شما می توانید وضعیت بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس سیستم عاملی که استفاده می کنند مشاهده کنید. - Screen Resolution: به کمک این بخش شما می توانید وضعیت بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس کیفیت تصویر یا همان مانیتورشان مشاهده کنید. - Screen Colors: به کمک این بخش شما می توانید وضعیت بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس رنگ بندی مانیتورشان مشاهده کنید. - Flash Version: به کمک این بخش شما می توانید وضعیت بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس نسخه های مختلف فلشی که استفاده می کنند مشاهده کنید. - Other: در این بخش شما می توانید وضعیت استفاده بازدیدکنندگان وب سایت خود را براساس قابلیت استفاده از جاوا مشاهده کنید. Network
تصویر بالا نمونه ای از این بخش است که همانگونه که می بینید می توانید بازدیدکنندگان خود را براساس سرویس دهندگان اینترنت مشاهده کنید. علاوه بر آن با کلیک بر روی Hostname در بالای سمت چپ جدول نیز میتوانید براساس هاست، بازدیدکنندگان خود را مشاهده کنید. Social و Mobile منبع: درسنامه موضوع مطلب : بسیاری از کسانی که در فیس بوک فعالیت می کنند قصد دارند اکانت فیس بوکی که ازش استفاده نمی کنند و یا حتی اکانت فعلی خود رو غیرفعال یا حذف کنند. پایگاه AD3 در این آموزش قصد داره که نحوه غیرفعال کردن موقتی و همچنین حذف دائم اکانت فیس بوک رو برای کاربران گرامی آموزش دهد.
نکته: توضیحات بر طبق فیس بوک با زبان فارسی هست و کسانی که زبان پیشفرض برای فیس بوک آن ها زبان انگلیسی هست دقت داشته باشند که دچار اشتباه نشوند. غیرفعال کردن اکانت فیس بوک در صفحه ی تنظیمات حساب کاربری، طبق شکل از سمت راست گزینه امنیت رو انتخاب کنید. در سمت چپ این صفحه، تنظیمات امنیتی فیس بوک قابل مشاهده است که ما برای غیرفعال کردن اکانت فیس بوک گزیه آخر یعنی Deactivate your acount رو انتخاب می کنیم. در صفحه بعد دلیل ترک فیس بوک از شما پرسیده می شود که پاسخ دادن به این سوال اجباریست و باید یکی از گزینه های موجود را انتخاب نمایید و یا حتی توضیحی اگر دارید بنویسید. همچنین اگر تیک مقابل گزینه “ازکارانداختن رایانامهها” رو بزنید، دیگه هیچ یک از کارهای عادی مانند برچسب زدن، دعوت کردن شما به گروه و … برای دوستانتان امکان نخواهد داشت. در توضیح خود فیس بوک برای این گزینه نوشته شده است که: گوشزد: حتا پس از ازکار انداختن فیسبوک، دوستاناتان همچنان میتوانند شما را برای رویدادها فراخوانی کنند، فرتورها برچسب بزنند، یا از شما بخواهند که به گروهها بپیوندید. اگر این گزینه را علامت بزنید، دیگر نمیتوانید این گونه رایانامهها و یادآورها را از سوی دوستاناتان دریافت کنید. اگر میخواهید اکانت شما برای هیچ کس در دسترس نباشد این گزینه را انتخاب نمایید و در نهایت کلید تایید رو بزنید. و در پنجره پنجره بعد یک بار رمز عبور اکانت فیس بوک خود رو وارد کنید و سپس کلید Deactivate Now رو بزنید. در قسمت بررسی بخش رازداری نیز نوشته امنیتی نشان داده شده را به دقت درون کادر متن وارد کنید و کلید ثبت رو بزنید. خب اگر نوشته بالا رو صحیح وارد کرده باشید، اکانت فیسبوک غیرفعال میشه. حذف کامل اکانت فیس بوک همونطور که مشاهده می کنید، وارد صفحه ای مثل صفحه زیر میشه که شما باید برای حذف کامل اکانت فیس بوک کلید Delete My Acount رو بزنید. در صفحه ای که باز میشه، رمز عبور و کلمه امنیتی رو به دقت وارد کنید و سپس کلید پذیرش رو بزنید. در پیامی که در پنجره آخر آمده است به شما می گوید که: به همین راحتی امکان غیرفعال کردن و حذف اکانت فیس بوک رو دارید. امیدوارم این آموزش مفید باشه براتون. موضوع مطلب : فیس بوک به عنوان یکی از بهترین شبکه های اجتماعی، روز به روز درحال پیشرفت و افزودن امکانات و تغییرات کاربردی تر هست. در این بین بعضی از این تغییرات به مزاق خیلی از کاربران خوش نمیاد و تا خودشون رو با اون وفق بدهند یکمی طول خواهد کشید. یکی از این تغییرات عمده در فیس بوک، اضافه شدن تایم لاین (Timeline) یا نواز زمان به فیس بوک هست و با اینکه امکانات بسیار خوب و جالبی بهش اضافه شده، اجباری بودن استفاده از اون موجب نارضایتی بسیاری از کاربران شده است. در این آموزش پایگاه AD3 به شما می آموزیم که چگونه تایم لاین فیس بوک رو حذف کنید و به حالت قبل یعنی دیوار برگردید.
خب برای اینکه بتونیم تایم لاین رو از فیس بوک برداریم بسته به اینکه از چه مرورگری استفاده می کنیم متفاوت هست. ما در این آموزش روش غیرفعال کردن تایم لاین فیس بوک رو برای 2 مرورگر گوگل کروم و فایرفاکس یاد خواهیم داد. غیرفعال کردن تایم لاین فیس بوک در مرورگر گوگل کروم ما میتونیم با استفاده از افزونه FB Timeline Disabler ، تایم لاین فیس بوک رو به راحتی غیرفعال کنیم. برای نصب این افزونه از روی لینک زیر کلیک کنید نصب افزونه FB Timeline Disabler هنگامی که روی این لینک کلیک کردید پیغامی مانند شکل زیر براتون ظاهر میشه که برای ادامه نصب روی گزینه Continue کلیک کنید.
و سپس طبق شکل زیر روی کلید Add کلیک کنید تا افزونه براتون اضافه بشه. بعد از نصب افزونه غیرفعال کردن تایم لاین فیس بوک، یک آیکن در بالای مرورگر گوگل کروم، سمت راست قابل مشاهده است که اگر روی آن کلیک کنید تصویر زیر رو مشاهده میکنید.
و تا هنگامی که گزینه Status فعال و سبز رنگ باشد، تایم لاین در فیس بوک غیرفعال هست و برای اینکه تایم لاین مجدد فعال بشه می تونید در قسمت Status یه بار دیگه کلیک کنید تا علامت ضربدر بخوره و تایم لاین فیس بوک مجدد فعال بشه. برای مشاهده تغییرات، صفحه فیس بوک رو یه بار رفرش کنید. غیرفعال کردن تایم لاین فیس بوک در مرورگر موزیلا فایرفاکس برای غیرفعال کردن تایم لاین فیس بوک در فایرفاکس، ما از پلاگین TimeLine Remover FF استفاده میکنیم. برای نصب این افزونه روی لینک زیر کلیک کنید. نصب پلاگین Timeline Remover FF برای مرورگر فایرفاکس در هنگام نصب منتظر باشید تا دریافت مانند شکل زیر انجام بشه و سپس تصویر زیر میاد که برای نصب باید کلید Install Now رو بزنید تا افزونه نصب بشه. بعد از نصب یک بار مرورگر رو ببندید و مجدد باز کنید. همونطور که مشاهده می کنید، یک آیکن قرمز رنگ براتون در پایین مرورگر قرار داده میشه که میتونید به وسیله اون تایم لاین فیس بوک رو فعال و غیر فعال کنید. نصب افزونه FB Timeline Disabler برای مرورگر گوگل کروم نصب پلاگین Timeline Remover FF برای مرورگر فایرفاکس امیدوارم این آموزش براتون مفید باشه. موفق باشید. موضوع مطلب : یکی از مشکلات کاربران فیس بوک، تنظیمات نسبتا سخت و گیج کننده فیس بوک هست. این شبکه اجتماعی هرچند دارای قابلیت های بالایی می باشد، از دید کاربران بسیاری دارای ضعف در تنظیمات محیط کاربری می باشد. در دنباله آموزش های فیس بوک در پایگاه AD3 ، قصد داریم که نحوه مخفی کردن لیست دوستان را در فیس بوک آموزش دهیم.
نکته: تنظیمات مربوطه طبق فیس بوک فارسی می باشد. برای انجام این کار روی مثلث کنار گزینه “خانه” کلیک کنید و از منوی باز شده گزینه “تنظیمات حریم خصوصی” رو انتخاب کنید.
در قسمت تنظیمات حریم خصوصی، طبق شکل زیر روی گزینه “ویرایش داده های نوار زمان شما” کلیک کنید. در قسمت بالای صفحه ویرایش نوار زمان، روی منوی “درباره” کلیک کرده و طبق شکل گزینه “دوستان” رو انتخاب کنید. در صفحه بعد طبق شکل زیر ابتدا روی گزینه “ویرایش” یک بار کلیک کنید و سپس روی آیکون قفل کلیک کرده تا منوی مربوطه باز شود و در نهایت گزینه “فقط خودم” را به عنوان تنها کسی که امکان مشاهده لیست دوستان را دارد انتخاب کنید. به همین سادگی می تونید لیست دوستانتون رو از دید دیگران در فیس بوک مخفی کنید. صفحه ما در را فیس بوک بپسندید. برای دریافت آموزش های بعدی در ایمیلتان، می تونید از سمت راست این صفحه در خبرنامه سایت عضو شوید. موفق باشید. موضوع مطلب : پیوندهای روزانه لوگو آمار وبلاگ
|
||